Ambasadorul Germaniei la Bucuresti a lansat un avertisment dur către guvern, legat de măsurile fiscale adoptate şi planificate. Cord Meier-Klodt a afirmat, marţi că deciziile executivului de a impozita anumite sectoare sau de a face noi modificări în justiţie sunt urmărite cu îngrijorare. Oficialul german a criticat şi strategia de a prezenta public companiile străine drept principlala problemă şi inamic al societăşii creeaza nesiguranţă.

După ce a lăudat Romînia pentru progresele numeroase şi unele dinte ele uriaşe făcute în toate domeniile, diplomatul german a făcut un apel către oamenii de afaceri şi politicieni să nu afecteze aceste realizări.

„Toate acestea nu sunt nicidecum ceva de la sine înţeles. Asta este valabil azi, ce va fi, însă, mâine? Cifrele imbucuratoare de azi se datorează deciziilor corecte de ieri. Încrederea în România ca loc pentru investiţii a crescut in decursul anilor.

În schimb, anumite decizii de azi „mai puţin bune”‘, ar putea distruge încrederea, periclitând, astfel, succesele de mâine”, a avertizat Cord Meier-Klodt,

„Când vorbim despre leadership, trebuie sa vorbim si despre încredere – despre decizii transparente, predictibilitate si fiabilitate(…) şi tocmai de aceea urmărim cu anumită îngrijorare măsurile menţionate anterior”, a spus diplomatul german.

Reprezentantul celei mai puternice economii europene a reproşat actualilor guvernaţi lipsa dialogului si a consultării cu cei vizaţi de diverse măsuri sau lipsa unui studiu de impact transparent.

„Aceasta creeaza nesiguranţă! O nesiguranţă si mai mare este cauzată de prezentarea publica a companiilor străine ca fiind problema sau duşmanul societăţii?” (..)

„Vorbiti cu noi, ascultati ce avem de spus, informati-ne la timp, deschis si transparent despre planurile voastre si decideti abia dupa realizarea unui solid studiu de impact al masurilor. Astfel poate creste gradul de incredere, iar noi putem continua, impreuna, si in urmatorii ani, povestea de succes a economiei acestei ţării”, a mai afirmat ambasadoul Germaniei, la o recepţie organizată de Camera de Comerţ româno-germană.

Articolul precedentGazele s-au scumpit cu 25-30% din septembrie, abonaţii casnici îşi pot schimba furnizorul
Articolul următorMisterul Apple. De ce bursa e insensibilă la „dezastrul” din vânzări