Ambasada Statelor Unite în România a dezvăluit, pe pagina de Facebook, că  grupul rusesc „APT29” a încercat să sustragă informații privind dezvoltarea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2. Astfel, au fost atacate centre guvernamentale, think-tank-uri sau furnizori de asistență medicală din SUA, Canada și Regatul Unit.

„În încercarea de a fura informații despre dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, grupul rusesc „APT29”, cunoscut și sub numele de „CosyBear” sau „The Dukes”, a atacat surse guvernamentale, diplomatice, think-tank-uri, furnizori de asistență medicală și energie din SUA, Marea Britanie și Canada. Raportul NSA – National Security Agency detaliază instrumentele, modul și tehnicile prin care grupul a vizat organizațiile implicate în dezvoltarea vaccinului. Comandamentul cibernetic al SUA ajută aliații NATO și țările europene să identifice amenințările cibernetice, sprijină și furnizează informații pentru consolidarea rețelelor altor state”, precizează pe rețeaua socială Ambasada SUA de la București.

Mai mult, potrivit unui raport elaborat de National Security Agency, hackerii ruși au folosit un tip de malware cunoscut sub numele de „WellMess” sau „WellMail” cu care au creat prejudicii diverselor organizații din întreaga lume.

 

 

Articolul precedentAproape 50% dintre români preferă să plătească cu cardul
Articolul următorLuni, import masiv de energie electrică, pe fondul caniculei și a opririi Reactorului 2 de la Cernavodă