România a importat luni, în prima parte a zilei, peste 1.000 de MW de electricitate, cu un maxim de 1.400 de MW, din cauza consumului mare generat de caniculă și a faptul că la centrala nucleară de la Cernavodă a funcționat un singur reactor, arată datele Transelectrica.

Cea mai mare valoare a importurilor, de 1.402 MW, a fost atinsă în jurul orei 9:00, reprezentând circa 20% din producția națională. Și vârful de consum, care a oscilat în jurul valorii de 7.000 MW, a fost unul dintre cele mai pronunțate de la începutul anului, față de vârful absolut din 24 martiem de 8005 MW.

La ora 16:40, de exemplu, consumul era de 7764 MW, în condițiile unei producții de 6752 MW, ceea în însemmnă un import de 1012  MW.

Deficitul energetic național s-a accentuat atât din cauza creșterii consumului, cât și a opririi Unității 2 de la Cernavodă, sâmbătă, în urma unei defecţiuni. Reactorul a fost repornit luni dimineață, însă nu a atins încă producția normală de aproximativ 1.400 MW în mod obişnuit.

 

Articolul precedentAmbasada SUA la București: Hackeri ruși au atacat cibernetic instituții din SUA, Canada și Marea Britanie care se ocupă de vaccinul anti-CoVID
Articolul următorComisia Europeană va lansa un avertisment oficial privind dependența față de materiile prime din țări extracomunitare