Afacere de 100 de milioane de dolari în Formula 1

Formula 1 a anunțat încheierea unui contract de sponsorizare și de drepturi asupra datelor realizat împreună cu compania de marketing sportiv Interregional Sports Group (ISG), căreia îi va permite dezvoltarea unui sistem de pariuri sportive live în timpul curselor.

„În cadrul tranzacției, ISG va avea dreptul să sub-licențieze drepturile de parteneriat în privința pariurilor sportive pentru a selecta branduri din industria pariurilor sportive din întreaga lume, sub rezerva reglementărilor”, conform unei declarații de presă a F1 de marți, fără a furniza însă detalii financiare complete.

Conform declarației de presă, acordul va cuprinde o grafică de brand regionalizată și marcată pe ecran, cu elemente de semnalizare fizice și virtuale, precum și alte forme de integrare în platformele digitale și sociale ale F1.

„Parteneriatele de date și sponsorizări de acest gen sunt practici comune în aproape toate sporturile premium și acesta este cel mai recent pas în misiunea noastră de a face din Formula 1 cea mai mare experiență de divertisment sportiv din lume”, a declarat Sean Bratches, directorul general al operațiunilor comerciale F1.

Liberty Media, care a cumpărat business-ul F1 de la Bernie Ecclestone, în 2016, a avut în vedere parteneriatele cu entități implicate în industria pariurilor sportive ca fiind potențiale fluxuri de venituri suplimentare. Ecclestone a adoptase o atitudine diferită spunând, la acea vreme, că ezita în legătură cu ce ar putea face acest demers pentru imaginea mărcii. „M-am uitat la industria pariurilor sportive cu trei sau patru ani în urmă”, a spus el în 2016. „Dar în cele din urmă nu am considerat a fi potrivit acest concept”.

Noul parteneriat implică, de asemenea, serviciul Sportradar, care s-a alăturat inițiativei pentru a ajuta ISG și restul companiilor din industrie să folosească date pentru a crea piețe specifice și, de asemenea, pentru a detecta orice tip de activitate suspectă.

„Prin această colaborare cu Formula 1, suntem încântați de faptul că fanii vor primi o experiență interesantă și sigură de pariere și așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm în continuare experiența fanilor F1”, a declarat David Lampitt din Sportsradar.

Din punct de vedere istoric, competiția sportivă Formula 1 a avut legături strânse cu companiile de tutun, ca sponsori. Cu toate acestea, modificările reglementărilor în privința publicității au condus la eliminarea eliminată a acestei industrii, treptat, de la începutul secolului, competiția afișând acum mărci precum Rolex, Heineken și Emirates, ca principali parteneri.

Actualul calendar al F1 cuprinde 21 de curse, ce au loc între lunile martie și noiembrie, dintre care unele țări gazdă ale acestora au în vigoare legi împotriva publicității și promovării pariurilor sportive și/sau a jocurilor de noroc.

Articolul precedentRaportul euro-dolar, la 1,2500 la finele anului? Nu este imposibil!
Articolul următorOPEC pare nepregătită sau nu dorește să crească producția. Prețul barilului de țiței se scumpește și analiștii spun că este posibil ca tendința să nu se inverseze

Comments are closed.