Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al guvernatorului Băncii Naționale, susține că scumpirea fără precedent a energiei nu poate fi pusă exclusiv pe seama companiilor. Vasilescu susține că liberalizarea pieței s-a făcut haotic, iar statul și instituțiile sale au asistat mai degrabă pasiv. 

Comentând acuzațiile lansate de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Realitatea Plus, împotriva unor furnizori care i-ar fi furat pe consumatori la facturi, oficialul BNR a afirmat că n-ar fi corect ca vina să fie aruncată într-o singură direcție.

„Este nevoie de o analiză serioasă, cu participarea factorilor care au răspunderea, dar și competența de a verifica, pentru a stabili ce este corect si ce nu. (…)  Aceasta inflație din România nu este determinată de creșterea prețurilor în totalitate, ci doar de majorări colaterale determinate de scumpirea energiei, În toată lumea s-a manifestat acest efect, la noi în mod deosebit, pentru că spre deosebire de Statele Unite sau Uniunea Europeană, la noi s-a produs un haos evident în procesul de liberalizare a pieței energiei și acest fenomen se vede într-un surplus de inflație,” a afirmat Vasilescu, în direct la Realitatea Plus.

 

Articolul precedentVIDEO. A început închiderea Alro Slatina
Articolul următorNicolae CIUCĂ: Toate facturile greșit întocmite vor fi REFĂCUTE. Nu se percep PENALITĂȚI