Începând de astăzi, se închide prima hală din cadrul Alro Slatina, hala de electroliză nr. 9, conform programului anunţat de conducerea companiei, pe fondul crizei din energie.

Potrivit sindicatelor din Alro, unul din patru angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, în perioada următoare, ceea ce înseamnă peste 1.800 de oameni.

Alro Slatina a anunţat că, în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație a adoptat, în ședința din 27 decembrie 2021, programul de producție pe anul 2022 ce vizează reducerea  activităţii de producţie a aluminiului primar. Este vorba despre închiderea a trei din cele cinci hale de producţie.

Conducerea societăţii asigură însă că nu se vor efectua disponibilizări, „pentru moment”, însă sindicatele spun că acest lucru nu se poate, dacă nu se mai produce.

Prezent luni seara, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, preşedintele Sindicatului Aluministul din cadrul Alro Slatina a declarat că asistăm la „asasinarea” uzinei de aluminiu.

„Are loc asasinarea Alro. La ora nouă închidem, punem bara de avarie şi o hală de electroliză va fi închisă. După aceea, vom încerca şi cu celelalte, conform programului de închidere. Conducerea ne garantează că nu vor fi restructurări, dar în mod sigur se va trece la restructurări pentru că, dacă nu ai bani, nu poţi să plăteşti oamenii, iar angajaţii nu pot veni la serviciu fără să-şi ia salariul. Ministrul a dat o ordonanţă de urgenţă prin care vrea să reglementeze piaţa de energie, dar nu există niciun gram de energie, fiind dată pe un an băieţilor deştepţi sau mai bine zis mafioţilor comerţul cu energie, oameni care fac milioane sau chiar miliarde de dolari”, aspus Popescu.

În ultimele săptămâni au fost deja două proteste în Slatina, cu peste 500 de oameni, iar sindicaliştii spun că vor merge în faţa ministerelor Finanţelor şi Energiei, apoi la Guvern, dacă lucrurile nu se vor rezolva.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentScumpirea energie lovește în plin, ALRO Slatina închide 3 din cele 5 hale de producție
Articolul următorAdrian Vasilescu (BNR): La noi, scumpirea energiei reflectă și haosul din procesul de liberalizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau