Administrația Bazinală de Apă Dobrogea  Litoral a anunțat semnarea contractului pentru lărgirea plajelor în Olimp, firma câştigătoare fiind compania olandeză Van Oord

“Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a semnat contractul pentru execuția lucrărilor aferente Lotului 7 – OLIMP, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”. Acesta este al VIII – lea contract din cele 11 ce a fost atribuit în cadrul proiectului cu finanțare europeană. Noile structuri vor forma un sistem integrat complex, conceput să ofere protecție costieră împotriva eroziunii pe durata de viață prevăzută de 50 de ani,”informează ABADL.

Lucrările contribuie la: protejarea și reabilitarea litoralului românesc și factorilor de mediu, prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune costieră; atingerea obiectivului de reducere a efectelor și pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice; protejarea biodiversității marine și a zonei litorale vizate;activități de mediu, menite să stimuleze regenerarea și dezvoltarea habitatelor marine.

Valoarea investiției este de 314.059.925,77 lei fără TVA.

Lotul 7 este parte a proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”alături de alte 10 zone delimitate: Zona Stăvilare Periboina – Edighiol; Zona Mamaia; Zona Tomis; Zona Agigea; Zona Eforie; Zona Costinești; Zona Olimp; Zona Mangalia-Saturn și Zona 2 Mai. Dintre acestea Lotul Mamaia a fost deja finalizat.

ABADL a încheiat cu Van Oord  contractele pentru lucrărilor ce vor fi executate pentru Lotul 8 – Jupiter – Neptun și Lotul 9 –  Balta Mangalia – Venus – Aurora, iar în prezent compania se află în implementarea lucrărilor inginerești aferente Lotului 5 – zona Eforie Sud și cordon Eforie Nord – Eforie Sud.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentUngaria evită o catastrofă economică pe ultima sută de metri – Cum a ajuns la un acord cu UE pentru deblocarea fondurilor europene
Articolul următor„Transilvania Smart City” – cel mai mare proiect de dezvoltare imobiliară din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau