Au fost publicate proiectele pentru Ghidul solicitantului și Procedura de implementare a programului Start-Up Nation, editia 2018, anunță Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Documentele pot fi descărcate de pe site-ul MMACA – www.aippimm.ro

Noutățile care apar în implementarea programului în anul 2018  se referă la:

– acordarea unui avans de până la 30%, la solicitarea beneficiarului;

– simplificarea procedurii de achiziție;

– simplificarea planului de afaceri prin eliminarea proiecțiilor financiare.

”Ediția din acest an a Start-Up Nation dă șanse egale proiectelor cu activitate de producție și servicii, oferind un avantaj antreprenorilor din zonele cu o densitate mică a IMM-urilor. Vom avea reguli unitare de aplicare pentru toate agenţiile și pentru toţi partenerii bancari, pentru că am învăţat din experienţa din 2017”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Antreprenorii români care vor să se înscrie în programul Start-Up Nation 2018, prin care statul acordă fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei (aproape 43.000 de euro) pentru mici afaceri, vor putea folosi un Ghid al solicitantului, care enumeră și explică o serie întreagă de proceduri, de la înființarea unei firme, depunerea planului de afaceri online, până la procedurile de monitorizare și, în cazurile nedorite, recuperare de către stat a ajutorului acordat unor solicitanți care ar încălca regulile.

”Programul Start-Up Nation este de natură să îi motiveze pe cei care debutează în afaceri. În Programul de Guvernare, sunt și măsuri complementare programului Start-Up Nation, tocmai pentru ca IMM-urile să fie susținute să se dezvolte în toate etapele de creștere a afacerii. În paralel, pregătim Legea incubatoarelor de afaceri care, în scurt timp, va intra în dezbatere publică”, a mai precizat Ștefan-Radu Oprea.

Descarcă propunerea de Ghid și anexele sale pentru Start-Up Nation 2018 de AICI

 

 

Articolul precedentDupă livrările record de spații industriale și de business de anul acesta, în 2019 Romania va beneficia de alți 700.000 mp
Articolul următorCu voie de la BNR: ROBOR la 3 luni urcă la 3,32%

Comments are closed.