Fondurile de investiții Pioneer își schimbă denumirea după numele noului proprietar

Amundi Asset Management S.A.I S.A. a decis schimbarea denumirii fondurilor locale administrate din Pioneer Stabilo în Amundi Stabilo şi din Pioneer Integro în Amundi Integro începând cu 17 mai 2018, după o tranzacție prin care Amundi a cumpărat Pioneer.

Prețul achiziției nu a fost făcut public.

Amundi este cel mai mare administrator de investiții din Europa, considerând activele aflate în gestiune, și este printre primii 101 administratori de fonduri la nivel global. Prin integrarea Pioneer Investments, Amundi gestionează acum active de peste 1,452 de miliarde de euro în șase centre principale de administrare a investițiilor.

„Această modificare a fost efectuată ca urmare a achiziției Pioneer Investments de către grupul Amundi, ca parte a strategiei noastre de a dezvolta brandul Amundi în Romania”, a declarat Florin Dolea, Directorul General Executiv al Amundi Asset Management S.A.I. S.A..

Pentru următorul pas al procesului de integrare, grupul Amundi și-a propus îmbunătățirea continuă a gamei de produse furnizate. Atingerea acestui obiectiv se va face în baza know-how-ului investițional și a cunoștințelor vaste dobândite în urma investițiilor locale și globale, în toate clasele de active. Ca parte a acestui proces, umbrela de fonduri internaționale Pioneer Funds, înregistrată în Luxembourg, a fost redenumită Amundi Funds II, astfel toată gama de fonduri distribuite în Romania poartă acum numele
Amundi.

Amundi este cel mai mare administrator de investiții din Europa, considerând activele aflate în gestiune, și este printre primii 101 la nivel global. Prin integrarea Pioneer Investments, Amundi gestionează acum active de peste 1,452 de miliarde de euro în șase centre
principale de administrare a investițiilor.

Cu sediul în Paris și listat la bursă din noiembrie 2015, Amundi este cel mai mare administrator de investiții din Europa și ocupă locul cinci la nivel internațional, luând în considerare capitalizarea bursieră.

 

Articolul precedentOficialii europeni împing Europa în război cu SUA pe tema Iranului. Bursele reacționează
Articolul următorMinistrul Transporturilor: Construcția de autostrăzi întârzie pentru că nu avem muncitori pe șantiere

Comments are closed.