Premieră pentru pasionații de artă: Colecția de automobile ale lui Ion Țiriac va înopta la muzeu în weekend-ul viitor

Cel mai  bogat român, omul de afaceri Ion Țiriac, cu o avere de 1,2 miliarde dolari, potrivit Forbes, a decis o mișcare surpriză. Automobilele  de epocă, adunate în Țiriac Collection, vor care parte din exponatele programului Noaptea Muzeelor,  în weekend-ul ce urmează.

Galeria ce reunește peste 170 de unități auto și moto. Multe din modele de epocă pot fi considerate unicat iar cele mai noi sunt personalizate si fac parte din primele bucăți livrate din seriile limitate ale cel mai importanti producători auto. Ion Țiriac deține unica galerie auto și moto privată deschisă publicului la nivel european.

Organizarea curentă a galeriei Țiriac Collection propune un parcurs segmentat pe țări de proveniență auto, prezentând astfel relevanța unor state precum SUA, Anglia, Germania, Franța sau Italia în evoluția industriei auto.

Publicul va beneficia în cadrul programului Noaptea Muzeelor desfășurat la Țiriac Collection de o serie de beneficii suplimentare. În acest sens ghizii galeriei vor fi disponibili cu informații adiționale și inedite referitoare la istoria autovehiculelor expuse.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să descarce în mod gratuit aplicația pentru telefoane mobile Țiriac Collection disponibilă pentru sistemele iOS și Android, utilizând rețeaua wifi disponibilă de asemenea în sistem gratuit în incinta Țiriac Collection.

Cu ajutorul aplicației mobile Țiriac Collection vizitatorii au posibilitatea de a accesa galeria cu ghid audio în limba engleză și să descopere detalii unice ale expoziției – precum sunetele de motor sau claxon ale unor anumite mașini sau să urce virtual la bordul unei serii de modele selectate din galerie.

Galeria va funcționa după program normal în intervalul 18-20 mai, însă acestuia i se va adaugă intervalul orar 17.00 – 24.00 în ziua de sâmbătă 19 mai, când accesul publicului va fi gratuit, că parte a programului Noaptea Muzeelor.

 

Articolul precedentÎn țara în care cea mai bună pasăre este porcul, cererea de pește nu este acoperită decat pe sfert din producția internă
Articolul următorDeclarația Unică poate fi depusă online. Impozitele se calculează automat

Comments are closed.