Măsurile contra Rusiei după invazia Ucrainei continuă. Uniunea Europeană (UE) a convenit, astfel, să excludă șapte bănci rusești din sistemul de mesagerie financiară SWIFT. Printre acestea se numără VTB Bank PJSC și Bank Rossiya. Excepție fac, potrivit unor oficiali citați de Bloomberg, Sberbank PJSC și o bancă deținută parțial de gigantul rus Gazprom PJSC.

Ambasadorii Uniunii Europene au convenit să excludă șapte bănci rusești din sistemul de mesagerie financiară SWIFT, dar au cruțat pe cel mai mare creditor al națiunii, Sberbank PJSC, și o bancă deținută parțial de gigantul rus Gazprom PJSC, scrie Bloomberg.

VTB Bank PJSC și Bank Rossiya se numără printre băncile care s-ar confrunta cu o interdicție de la sistemului de mesagerie care permite tranzacții în valoare de trilioane de dolari în întreaga lume. Lor li se adaug, potrivit sursei citate, Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank PJSC, Sovcombank PJSC și VEB.RF. Informația a fost ulterior confirmată și de Nexta, într-o postare pe Twitter.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentTraficul de mărfuri în Portul Constanța a crescut
Articolul următorUE va sprijini statele membre care primesc refugiați prin intermediul instrumentului REACT-EU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau