Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că a crescut traficul de mărfuri în Portul Constanţa cu 6-7.000 de containere în plus zi, menţionând că tot ce ar fi trebuit să ajungă în porturi din Ucraina de la Marea Neagră soseşte în România.

”În Portul Constanţa, în acest moment, traficul de mărfuri a crescut în jur de 6-7.000 de containere în plus pe zi pentru că tot ce mergea pe zona comercială în porturile ucrainene de la Marea Neagră în acest moment vine spre Constanţa. Sunt în jur de 6-7.000 de containere pe zi, parte dintre ele sunt destinate Republicii Moldova, pentru că şi Republica Moldova parte din aprovizionare o făcea de la Odesa. CNAIR a făcut un culoar special pentru transportul acestor acestor containere din portul Constanţa la vama Albiţa şi acest tip de transport este scutit de tot ceea ce înseamnă taxe de drum, de greutate. Acest lucru a fost decis de către CNAIR”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.
 
Sorin Grindeanu a declarat şi că au fost suplimentate garniturile de tren dinspre Suceava. 
“S-au suplimentat toate garniturile de tren dinspre Suceava, vin cinci dacă nu mă înşel garnituri de tren zilnic. Pe fiecare din aceste garnituri de tren s-au adăugat vagoane în plus, oamenii circulă gratuit în România şi vor circula în continuare pe tot parcursul acestor evenimente pe care sigur cu toţii cred că ni le dorim să fie cât mai scurte, iar pacea să revină în Ucraina”, a afirmat ministrul Transporturilor. 
 
El a explicat că pe ruta Suceava – Bucureşti şi retur sunt 10 – 12 vagoane pe zi.  `Pe relaţia Suceava – Bucureşti şi retur sunt 10 – 12 vagoane pe zi. Pe Sighet – Bucureşti  avem unul, două vagoane pe zi care se adaugă şi, de asemenea, pe toate celelalte. De exemplu, Iaşi – Suceava – Timişoara, circa două vagoane s-au adăugat la garniturile deja existente. Noi facem acest transport gratuit”, a transmis Sorin Grindeanu. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentJoe Biden: Putin este mai izolat ca niciodată. Economia Rusiei se clatină
Articolul următor7 bănci rusești, EXCLUSE de UE din SWIFT! Care sunt acestea și cine face EXCEPȚIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau