6 milioane de dolari pe zi. Ce reprezintă aceasta cifră pentru Mark Zuckerberg?

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, împlinește astăzi 34 de ani, aniversând astfel unul dintre cei mai dificili ani ai carierei sale la Facebook, într-o perioadă în care compania sa este sub asalt ca urmare a scandalurilor privind confidențialitatea datelor și a fenomenului știrilor false.

În ciuda vârstei sale mici, dat fiind faptul că și-a lansat compania încă de pe băncile facultății, Zuckerberg a reușit să acumuleze deja o avere destul de mare. Conform Forbes, averea sa netă se situează la aproximativ 74 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că a acumulat o medie de 5,97 milioane de dolari pentru fiecare zi din viața sa.

CEO-ul Facebook este depășit doar de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a cărui avere de aproximativ 132 de miliarde dolari se transformă în aproximativ 6,8 milioane de dolari câștigați în fiecare zi.

Și alți antreprenori din sectorul de tehnologie, cum ar fi co-fondatorul Microsoft Bill Gates, și-au început cariera de tineri, Gates ajungând cel mai tânăr miliardar în 1987, când a câștigat primul său miliard de dolari la vârsta de 31 de ani. Dar, pe măsură ce a avansat în vârstă, Gates și-a îndreptat atenția asupra activităților filantropice. Acum, la vârsta de 62 de ani, media câștigurilor zilnice pentru Bill Gates se situează la aproape 4 milioane de dolari pe zi.

Zuckerberg, de asemenea, a transformat în anii recenți o mare parte din averea lui provenită din Facebook în alte cauze. El a încasat aproximativ 3,38 miliarde de dolari din vânzările de acțiuni pe Facebook pe parcursul ultimelor șase luni, potrivit FactSet, mai ales pentru a pune în aplicare inițiativa Chan Zuckerberg, care finanțează o gamă largă de acțiuni filantropice, inclusiv pe parte de educație, îngrijire medicală, asigurarea de locuințe la prețuri accesibile, reforma migrației și a justiției penale.

Articolul precedentÎn România până și muncitorii aduși din Ucraina lucrează la negru
Articolul următorBoom-ul economic, istorie pentru Europa de est

Comments are closed.