În România până și muncitorii aduși din Ucraina lucrează la negru

Poliția și Inspecția Teritorială a Muncii (ITM) au descoperit pe șantierul AFI Brașov mai mulți cetățeni ucrainieni lucrând fără forme legale.

Aceștia munceau pentru antreprenorul general Danya Cebus, care execută lucrările de construcție.

La solicitarea presei locale, oficialii centrului comercial și-au prezentat punctual de vedere cu privire la această problemă.

„Având la bază principii exigente de conduită în afaceri, AFI Europe România și subsidiarele sale respectă și sprijină drepturile cetățenilor la munca legală în cadrul tuturor proiectelor sale”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de bizbrasov.ro.

„Reputația noastră este construită pe respectarea angajaților noștri, tratarea formalităților legale de muncă drept principiu fundamental și prin neacceptarea sau sprijinirea unor demersuri alternative de eludare a legii”, au spus reprezentanții AFI Europe România.

Potrivit acestora „este regretabil că pe șantierul proiectului AFI Brașov, în raportul față de angajații săi, antreprenorul general Danya Cebus ar putea fi implicat în practici de nerespectare a legii”.

Oficialii societății care administrează centrul comercial au precizat că e parcursul întregului proces de construcție desfășurat pe șantierul proiectului, „antreprenorul general este responsabil pentru realizarea lucrărilor de execuție a proiectului, cât și exclusiv responsabil pentru condițiile de angajare ale personalului propriu și al subcontractanților săi”.

Articolul precedentRZB administrează active de peste 1,2 miliarde euro pentru clienți VIP
Articolul următor6 milioane de dolari pe zi. Ce reprezintă aceasta cifră pentru Mark Zuckerberg?

Comments are closed.