Senatorul Gabriela Firea a anunțat, marți, că a votat, alături de grupul senatorilor social-democrați, legea prin care copiii în risc de abandon, din familii cu posibilități financiare reduse, să primească un card asemănător celui destinat pensionarilor și familiilor cu venituri mici.

„500 de lei pentru preșcolarii și elevii din familii cu probleme materiale. Aproape 410.000 de copii vor beneficia de acest sprijin din partea statului român.

Am votat în Senat, alături de grupul senatorilor social-democrați condus de senatorul Lucian N. Romascanu, legea prin care copiii în risc de abandon, din familii cu posibilități financiare reduse, să primească un card asemănător celui destinat pensionarilor și familiilor cu venituri mici.

Acest sprijin în valoare de 500 de lei se va acorda o dată pe an, până în 2027, începând cu acest an școlar, 2023-2024, potrivit ordonanței de urgență adoptată de Guvernul României condus de Marcel Ciolacu.

Orice sprijin acordat acestor copii este benefic. România încă se luptă cu o rată a abandonului școlar extrem de ridicată, iar 41% dintre copiii țării încă trăiesc în sărăcie.
Pentru acești copii, dar și pentru toți ceilalți 3,6 milioane de copii români am lucrat în mandatul de ministru al Familiei. Împreună cu specialiștii din ANPDCA am realizat și lăsat la cheie în minister două documente esențiale: Strategia națională pentru promovarea și protecția drepturilor copiilor 2023-2027 și planul de acțiune al Garanției pentru copii.
Mă bucur că aceste documente strategice au devenit realitate și au fost aprobate de toți miniștrii. Munca pentru implementarea lor abia acum începe, iar țintele stabilite în strategie sunt foarte importante:
– reducerea cu 400.000 a numărului copiilor afectați de sărăcie și excluziune socială,
– creșterea ratei de cuprindere în educația timpurie la cel puțin 22% pentru copiii de până la 3 ani și de cel puțin 95% pentru cei între 4 și 6 ani,
– creșterea cu 30% a numărului copiilor beneficiari de servicii de prevenire a separării de familie,
– scăderea abandonului școlar cu 4,5 puncte procentuale.

Foarte important, finanțarea proiectelor și programelor incluse în strategie va fi asigurată și din fonduri europene, inclusiv cele asumate prin PNRR”, a anunțat, marți, Gabriela Firea.

 
 
Articolul precedentPensii MAJORATE pentru români, cu 40% din 2024 – Simona Bucura-Oprescu: Adoptarea în Guvern, pe 9 noiembrie – CALENDAR asumat
Articolul următorSchema insolvenței premeditate a Evenimentului Zilei. Bobby Păunescu, dezvăluiri explozive pe piața media: acuzații de mărturie mincinoasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau