Ministrul Agriculturii, Petre Daea, l-a dus pe câmp pe colegul său de la Fondurilor Europene, Marcel Boloș, pentru a-i arăta în ce condiții funcționează sistemele de irigații și de ce e nevoie urgentă de fonduri europene pentru refacerea infrastructurii.

Într-o postare pe rețelele de socializare, ministrul Agriculuturii a afirmat că în renegocierea PNRR va fi alocată o jumătate de miliard de euro pentru refacerea sistemului de irigații, iar Marcel Boloș trebuie să obțină banii în această toamnă.”Pe câmp, la sistemele de irigații!

Organizarea și multiplicarea asociațiilor utilizatorilor de apă și susținerea acestora cu bani de la Uniunea Europeană și din bugetul statului este o soluție viabilă pentru contracararea efectelor negative ale secetei.

(…) Reabilitare acestui sistem prevăzută prin Planul National de Irigații se realizează într-un concept nou, pe rețeaua existentă, neavând restricții privind proprietatea sau scoaterea din circuit a terenului.

Proprietatea statului asupra infrastructurii principale ne dă libertatea de acțiune.

Să nu pierdem nici un moment și să folosim toate pârghiile pentru reabilitarea sistemului de irigații și extinderea acestuia.

Prin Planul Național Strategic am prevăzut o suma de 500 milioane euro pentru modernizarea sistemelor secundare de irigații si realizarea de sisteme locale.

Este șansa noastră de a dezvolta agricultura prin folosirea resurselor de apă de care dispunem.

Să le valorificam înainte de a ajunge în mare, când nu le mai putem folosi!”,  a scris Petre Daea.

Articolul precedentPremierul României: ”Vom investi în România, până în 2027, fonduri de coeziune în valoare de 45 de miliarde de euro”
Articolul următorSURSE: Din septembrie s-ar putea reveni la PREȚURI REGLEMENTATE pentru gaze și energie