Simona Halep ocupă poziţia a patra în clasamentul celor mai bine plătite sportive profesioniste. Pe următoarea poziție este canadianca de origine română Bianca Andreescu. Lider în ierarhie încasărilor este japoneza Naomi Osaka, urmată de veterana Serena Williams.
Clasamentul Forbes a calculat veniturile obținute de jucătoare în perioada 1 iunie 2019 – 1 iunie 2020. În acest interval, Halep a câștigat 10,9 milioane de dolari, din care 6,9 milioane sunt premiile, iar 4 milioane bani din contracte de sponsorizare.
Românca este la o distanță considerabilă față de ocupanta primului loc la încasări, Naomi Osaka, cu 37,4 milioane de dolari. Paradoxal, japoneza a câștigat aproape de două ori mai puțini bani din premii (3,4 milioane de dolari), însă a avut încasări impresionante, de exact zece ori mai mari, din sponsorizări (34 de milioane de dolari).
Și Serena Williams, aflată pe poziția a doua în clasamentul Forbes, cu 36 de milioane de dolari, a câștigat mai puțini bani din premii (4 milioane) și mai mult din contracte de sponsorizare (32 de milioane).
Actualul lider WRA, australianca Ashleigh Barty, se află pe locul 3 al încasărilor, cu cel mai performant scor competițional: 10,1 milioane de dolari din premii și doar 3 milioane din sponsorizăei.
Bianca Andreescu, ocupanta locului cinci, a câștigat într-un an 8,9 milioane de dolari (premii – 4,9 milioane de dolari, contracte de sponsorizare – 4 milioane).
Clasamentul celor mai bine plătite 10 sportive profesioniste este complet de alte patru jucătoare de tenis – Garbine Muguruza (6,6 milioane de dolari), Elina Svitolina (6,4 milioane de dolari), Sofia Kenin (5,8 milioane de dolari) și Angelique Kerber (5,3 milioane de dolari), plus fotbalista Alex Morgan (4,6 milioane de dolari).
Articolul precedentCNAIR a semnat contractul pentru 5 km din Centura de Nord a Capitalei
Articolul următorLucian Bode: Suntem hotărâţi ca de anul viitor să avem 2% din PIB în Legea bugetului, pentru transporturi