Băncile au fost nevoite să înțeleagă avantajele din colaborarea cu firmele fintech

Fintech (financial technology) concept. Business person with tablet and fintech illustration.

Băncile care au realizat că există beneficii semnificative din colaborarea cu fintech-urile sunt cele care vor avea de câştigat în viitor,

Asocierea abilităţii fintech-urilor de a oferi servicii inovatoare cu încrederea oferită de bănci poate să creeze modul în care se va face banking în următorii ani, a declarat, într-un interviu acordat News.ro.

”Cred că băncile care au realizat că există beneficii semnificative din colaborarea cu fintech-urile sunt cele care vor ieşi câştigătoare. Asocierea abilităţii fintech-urilor de a oferi experienţe şi servicii inovatoare cu încrederea oferită de bănci consumatorilor poate să creeze modul în care se va face banking în următorii ani”, a spus Cighi.

El a atras atenţia că fintech-urile trebuie să investească pentru a contrui brand-uri de încredere, în contextul în care credibilitatea este primul obstacol cu care se confruntă acest tip de afacere.

”Ca în orice organizaţie mare, într-o bancă deciziile se iau greu şi se implementează şi mai greu, iar fintech-urile trebuie să investească masiv în construirea de brand-uri care să inspire încredere, mai ales când este vorba despre administrarea vieţii noastre financiare. Dar ambele probleme se rezolvă prin parteneriate, din care pot să rezulte soluţii inovatoare şi de încredere, care până la urmă ne fac viaţa mai uşoară”, a afirmat Cighi,  care este în ac același timp și fondatorul fintech-ului Pago.

Soluţia în ceea ce priveşte construirea unei imagini credibile este utilizarea sistemelor existente într-un mod inovativ pentru a crea servicii noi, consideră antreprenorul.

Mastercard şi Pago au anunţat recent lansarea unei campanii în cadrul căreia utilizatorii aplicaţiei Pago beneficiază de 5% cash-back la prima plată a unei facturi prin intermediul unui card Mastercard. Valoarea cash-back va fi disponibilă utilizatorilor Pago sub formă de puncte, fiind adăugată în contul acestora imediat după efectuarea plăţii unei facturi. Campania este activă până în luna decembrie a acestui an şi se adresează atât utilizatorilor noi, cât şi celor peste 90.000 de utilizatori actuali ai Pago.

Fintech este denumirea asociată cu „tehnologie financiară”, reprezinta un serviciu oferit de companii de IT&C care oferă servicii financiare prin utilizarea de software și tehnologii moderne. Astăzi, companiile Fintech au concurat inițial direct cu băncile si alte instituții din sectorul financiar pentru a vinde servicii și soluții clienților. Băncile au acceptat să apeleze la firmele fintech și să facă investuții importante pentru a ține pasul cu provocările altor firme Fintech,potențialul de inovare fiind foarte ridicat pe piața financiară.

Articolul precedentCereri în sumă de 3,8 miliarde lei, depuse pentru investiții, prin ajutor de stat
Articolul următorRomânii sunt tot mai săraci energetic, în ciuda resurselor de care dispune țara

Comments are closed.