Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este în febra stabilirii persoanelor care timp de cinci ani vor deține pozițiile cheie din organigrama instituției care oferă unele dintre cele mai mari retribuții din România membrilor consiliului de administrație.

Marți s-a închis perioada de depunere a candidaturilor pentru funcțiile executive și neexecutive din Consiliul ASF.  În absența unor informații oficiale au abundat listele completate pe bază de presupuneri și surse mai mult sau mai puțin binevoitoare cu unii dintre candidați.

Realitatea Financiară are confirmarea că lista următoare este una reală. Deși s-a vehiculat faptul ca sunt 38 de candidați în realitate sunt 38 de candidaturi, mulți candidați depunându-și cv-urile pentru mai multe poziții.

Doar pentru funcția de președinte s-au înscris 7 candidați. Printre aceștia și actualul președinte Leonardo Badea și vicepremierul Viorel Ştefan.

Ceilalți candidați sunt: Andrei-Răzvan Micu, Claudia Cătălina Sava , Adrian Simionescu, Radu Toia şi Mircea Ursache.

Pentru funcția executivă de prim-vicepreşedinte ASF sunt trei candidaturi: Doina Elena Dascălu, Andrei-Răzvan Micu  și Claudia Cătălina Sava .

Un număr de 12 candidaturi sunt pe lista pentru vicepreședinți: Andrei-Răzvan Micu,  Claudia Cătălina Sava, Radu Toia, Mircea Ursache, Daniel Ștefan Armeanu , Laurențiu Baranga, Cristian Roșu, Andrei-Liviu Stamatian şi Mircea Oancea și deputatul PSD Marius Bota. Lor li se adaugă actualii vicepreședinți: actualii vicepreședinți Cornel Coca Constantinescu și Gabriel Grădinescu,

Pentru cele patru poziții de membri neexecutivi candidează 12 persoane: Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Constantinoiu Vicenţiu-Marian, Crăciunică Gabriela Luminiţa, Diab Camelia, Giurescu Ion, Marcu Gheorghe, Mitroi Adrian, Socol Aura Gabriela, Stefan Belloiu, Vorniceanu Marius și, actualul vicepreședinte Ovidiu Răzvan Wlassopol.

Comisia parlamentară care analizează candidaturile trebuie sa se pronunțe până pe 29 octombrie, mandatul celor nouă membri din Consiliul ASF expirând pe 5 noiembrie.

ASF este instituția cu atribuții și responsabilități pe piața financiară non-bancară (piața asigurărilor, piața de capital și piața pensiilor private), care însumează peste 100 de miliarde de lei și are un impact asupra a 10 milioane de cetățeni.

Înființată în anul 2013, prin fuziunea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private și a Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, ASF are ca obiective: stabilitatea și dezvoltarea piețelor pe care le supraveghează și protecția consumatorilor de produse financiare non-bancare.

 

 

Articolul precedentVestea bună pentru șefii bugetari: liber la mașini de 35.000 euro. Vestea rea: doar mașini electrice
Articolul următor– REVISTA PRESEI – TAROM, achiziții surpriză. Ce aeronave moderne vrea compania să cumpere

Comments are closed.