Nepoatele miliardarilor din China, puse la muncă

Tot mai multe nepoate de miliardari chinezi sunt „puse la muncă” de familiile lor, fiind implicate în afacerile pe care bunicii le conduc. Trendul este vizibil mai ales în Hong-Kong.

 

Michelle Li, nepoata în vârstă de 23 de ani a lui Li Ka-shing, cel mai bogat om de afaceri din Hong Kong, a intrat, alături de tatăl și unchiul ei, în consiliul executiv al companiei Chesterfield Realty, una dintre cele mai importante afaceri ale familiei.

Tânăra este una dintre femeile din a treia generație care sunt propuse pentru conducerea concernurilor create de cei mai bogați moguli din Hong Kong, scrie Bloomberg.

Numirea recentă a lui Michelle Li arată că planificarea succesiunii este deja în derulare pentru noile generații.

Și Sonia Cheng, absolventă a Universității din Harvard, conduce deja lanțul Hotels Rosewood, parte din holdingul New World Development, fondat de bunicul ei, Cheng Yu-tung.

Kristine Li, cea mai mare nepoată a magnatului imobiliar Lee Shau Kee, a studiat la Universitatea Stanford din SUA și este deja director general adjunct la Henderson Land Development.

Lista moștenitoarelor de miliardari chinezi trimise la studii în Occident și pregătite pentru preluarea afacerilor nu se oprește aici.

În China, unde cele mai multe averi au fost create recent, abia acum se predă controlul către a doua generație, iar cea mai mare parte a viitorilor patroni sunt femei.

„Aceste femei au multe de oferit și ar putea deveni modele de succes dacă își asumă rolul de lider”, a declarat Petula Ho, profesor la departamentul de Asistență Socială și Administrație Socială de la Universitatea din Hong Kong, unde doar 20% dintre profesori sunt femei .

„Dar vorbim de excepții, ele provin din familii cu adevărat bogate. Pentru celelalte femei, plafonul din sticlă este încă real. Hong Kong este încă o lume a bărbaților”, spune profesoara.

Articolul precedentPrețurile petrolului, la cel mai mare declin din ultima lună
Articolul următorZamfir, refuzat și de Chirițoiu