ZTE va lansa telefonul cu display pliabil Nubia – a, înainte de finele anului,

Telefoanele cu display pliabil nu sunt foarte departe, însă ZTE nu mai are răbdare. Compania ZTE a prezentat la IFA un concept de smartphone de purtat la mână, care beneficiază de un display flexibil, care se înfăşoară în jurul încheieturii utilizatorului.

Acesta nu este tocmai un telefon pliabil, ci pare să fie pasul care va face această categorie de produse posibilă. ZTE va comercializa acest model sub brandul său secundar Nubia şi îl numeşte Nubia- α (alpha), potrivit ZF.

Nu sunt multe detalii disponibile despre Nubia- α disponibile înacest moment, însă vom avea mai multe informaţii despre hardware şi software-ul care stau la baza acestui dispozitiv foarte curând, întrucât ZTE plănuieşte să îl aducă pe piaţă foarte curând. Fiind vorba despre un dispozitiv inovator dintr-o nouă categorie de produse, este foarte posibil ca acesta să fie un produs premium, disponibil în cantităţi limitate.

În termeni de design, avem de a face cu un smartwatch al cărui display este prelungit în sus şi în jos. Acesta pare să fie bazat pe tehnologia OLED, singura care permite realizarea unui design flexibil de acest gen în acest moment, însă nu este clar dacă vorbim despre un panou Samsung sau LG sau Japan Display. De asemenea, partea centrală pare să fie destul de groasă, acolo fiind găzduite toate componentele hardware (procesor, stocare, cartela eSIM, acumulator, etc.).

În dreapta dispozitivului este poziţionată o cameră foto, probabil pentru apeluri video şi selfie-uri, întrucât ar fi foarte greu să realizezi fotografii bine încadrate din cauza poziţiei ciudate, iar pe ambele părţi laterale par să existe butoane fizice, care probabil opresc şi pornesc display-ul, sau pot fi folosite în apeluri pentru preluare şi închidere.

Când vine vorba despre software, la prima vedere avem de a face cu o soluţie proprietară, nu cu Android. Aceasta aduce aminte de interfaţa ceasurilor inteligente, oferind acces rapid la câteva servicii şi aplicaţii uzuale. Pe modelul Nubia- α de la IFA puteau fi observate pictograme pentru servicii chinezeşti precum Alipay şi wechat, cât şi aplicaţiile obişnuite pentru activităţi sportive pe care le putem găsi pe un smartwatch obişnuit.

Acesta nu ar fi tocmai primul ceas inteligent cu funcţii de telefon, însă pare să se apropie cel mai mult de conceptul unui smartphone de purtat la mână. Vom afla mai multe detalii despre Nubia- α imediat ce ZTE anunţă în mod oficial hardware-ul intern, preţul şi data lansării, acest dispozitiv fiind pregătit pentru lansare înainte de finalul lui 2018.

Articolul precedentTurismul va avea cea mai mică TVA din România, de numai 5%
Articolul următorGheorghe Răcaru (70 ani) s-a retras din postul de director general al Blue Air

Comments are closed.