Directorul general al operatorului aerian low-cost Blue Air, Gheorghe Răcaru, s-a retras din funcția de director general, fiind înlocuit de pilotul Marius Puiu.

„Gheorghe Răcaru a predat conducerea Blue Air către succesorul său, Marius Puiu”, precizează un comunicat Blue Air.

Gheorghe Răcaru  are 70 de ani și 48 de ani de carieră în domeniul transportului aviatic, a fost director general al Tarom și din 2004 a preluat conducerea Blue Air.  Aceasta se întâmpla din prima zi de functionare a noii companiei aviatice low cost infiintate de  Nelu Iordache. Controversatul om de afacerist a investit in această companie o mare parte din caștigurile firmei sale de constructii Romstrade, și în anul 2008 ajunsese la un trafic de 1,8 milioane de pasageri. Ulterior intrarea Romstrade in insolventa a afectat si compania Blue Air. Aceasta care a fost vandută unui firme rezultate din asociere unor persoane fizice printre care se numara si Marius Puiu, cel căruia ii face acum predarea conducerii Blue Air, Gheorghe Răcaru.

Marius Puiu lucrează în aviaţie din 1986, când a fost angajat la Tarom ca inginer de zbor. Începând cu  anul 1993 s-a dedicat mediului privat, s-a specializat în managementul afacerilor şi a condus mai multe companii. În urmă cu zece ani, Marius Puiu s-a alăturat echipei Blue Air ca pilot de Boeing 737, iar din 2013 a devenit unul dintre cei patru acţionari ai companiei.

În ultimii cinci ani, Marius Puiu a fost pilot comandant, a devenit instructor de zbor, iar din primăvara acestui an a fost numit director operaţional, în subordinea căruia s-au aflat diviziile Flight Operations, Ground Operations şi Control Center Operations.

“Să fiu în fruntea Blue Air a fost pasiunea şi o parte a identităţii mele timp de foarte mulţi ani. A fost un privilegiu să conduc această echipă talentată şi sunt mândru că am avut oportunitatea să lucrez cu oamenii talentaţi pe care Blue Air îi are. Decizia de astăzi vine după câteva luni de reflecţie. Atât eu, cât şi Marius, împărtăşim aceeaşi viziune în ceea ce priveşte viitorul companiei şi am încredere că Blue Air va continua să prospere şi de aici înainte”, a precizat Gheorghe Răcaru.

Compania a transportat in 2017 trecut 5.061.790 pasageri cu 29 de aeronave si 400 de angajati.

Blue Air opereaza azi, peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia şi Spania. Compania are nouă baze operaţionale, în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Larnaca, Liverpool, Torino şi Alghero.

 

Articolul precedentZTE va lansa telefonul cu display pliabil Nubia – a, înainte de finele anului,
Articolul următorDedeman extinde rețeaua de magazine la 49 de uități

Comments are closed.