Peste 30.000 de români au făcut reclamații la ANRE privind probleme legate de furnizarea sau facturarea energiei electrice, a declarat vicepreședintele instituției, Zoltan Nagy.

Mai mult, în urma controalelor, cei șase mari furnizori de energie au primit amenzi care au totalizat peste 4,7 milioane de lei, pentru nereguli de facturare, nereguli privind termenele de emitere a facturilor, netransmiterea contractelor la timp sau netransmiterea notificărilor.

Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei a spus că această acțiune este în beneficiul tuturor românilor, deoarece 90% din clienții acestor furnizori sunt clienți casnici. 

Recent, premierul Nicolae Ciucă și liderii coaliției guvernamentale s-au întâlnit cu cei mai importanți reprezentanţi ai furnizorilor şi distribuitorilor de energie pentru a găsi noi soluţii pentru optimizarea mecanismelor de gestionare a situaţiei generate de creşterea preţurilor la energie.

Potrivit unui comunicat de presă, s-a subliniat nevoia de a găsi noi soluţii pentru a asigura preţurile practicate la consumatorul final la un nivel cât mai accesibil.

ției, Zoltan Nagy.

Articolul precedentPrețurile carburanților au EXPLODAT din nou. Compensarea de 50 de bani, aproape anihilată de scumpiri
Articolul următorMarea Britanie are o inflaţie cu două cifre – record în ultimii 40 de ani! Scumpirile nu au atins încă vârful