Compania ungară Wizz Air a pierdut procesul prin care a contestat un ajutor de salvare de aproape 37 de milioane de euro acordat de statul român companiei aeriene TAROM în perioada pandemiei. Cea mai înaltă instanţă europeană a dat dreptate deciziei autorităţilor de reglementare ale UE de a aproba ajutorul.

„Curtea respinge recursul Wizz Air cu privire la ajutorul de salvare acordat de România TAROM. Acest ajutor, în valoare de 36.660.000 de euro, este compatibil cu dreptul Uniunii Europene”, au declarat judecătorii.

Comisia Europeană a aprobat ajutoare de stat în valoare de miliarde de euro pentru companiile aeriene europene în timpul pandemiei de COVID-19, o mare parte dintre acestea fiind ulterior contestate de rivali în instanţă, potrivit Reuters.

În această situație, România a acordat un împrumut pentru a finanţa nevoile de lichidităţi ale TAROM, rambursabil după şase luni.

Ministerul Transporturilor a luat în sfârșit măsuri în privința Wizz Air – Ce anunț au făcut autoritățile

Nu toate statele au avut câștig de cauză în situații asemănătoare celei din România. În decembrie anul trecut, de exemplu, o instanţă inferioară a respins aprobarea pe care Comisia Europeană a dat-o unui ajutor de stat al Franţei în valoare de 7 miliarde de euro acordat Air France.

Șoc pentru transportul aerian european. Wizz Air ar putea anula peste 8.000 de zboruri. Și alte companii sunt vizate

Articolul precedentCasa de Pensii, anunț important pentru cei care primesc banii pe CARD
Articolul următorSpitalul mobil a ajuns în comuna Vața de Jos – Sute de hunedoreni au beneficiat de servicii medicale gratuite