Google va lansa anul acesta primul serviciu de transport fără șofer din lume

În cursa pentru mașinile autonome, care se conduc singure, și a „conducerii autonome ca serviciu”, compania Waymo, deținută de Google își depășește concurenții Uber și Tesla.

Potrivit știrilor din presă, Waymo va lansa 62.000 de autoturisme mini-van, Chrysler Pacifica, pe care le va include în flota sa, în așteptarea lansării serviciului de transport cu mașinile autonome, chiar în acest an. Aceste mașini vor fi echipate cu software-ul de conducere autonom dezvoltat de companie, ceea ce o clasează pe Waymo in fata unor companii precum Uber si Tesla, și ele încercând să se impună pe piața deosebit de promițătoare a transportului autonom.

Stimulentul pentru a lansa aceste mașini vine ca rezultat al parteneriatului cu Chrysler si al faptului că firma își dorește să creeze un program autonom de tip „ride sharing” care să poate fi apelat prin intermediul unei aplicații de pe telefonul mobil.

Cotidianul Daily Mail scrie că: Waymo, parte a Google, va adăuga până la 62.000 de mașini Fiat Chrysler flotei sale de mașini autonome printre colaborare extinsă între cele două companii, a anunțat joi compania IT. Primele livrări ale mașinilor Chrysler Pacifica este așteptată să înceapă în cursul acestui an. Producătorul auto este de asemenea interesat să utilizeze potențialul tehnolog al Waymo, pe care s-o integreze într-un nou autoturism autonom pe care să-l adauge gamei existente

„Fiat Chrysler se angajează să aducă clienților noștri tehnologii de auto-conducere într-o manieră sigură, eficientă și realistă”, a declarat directorul executiv Sergio Marchionne. „Parteneriatele strategice, cum ar fi cel pe care îl avem cu Waymo, vor ajuta să stimuleze tehnologia inovatoare în primul rând”.

Articolul din Daily Mail mai notează că Waymo va fi probabil prima companie, înainte de Uber și Tesla, să lanseze primul autovehicul care se conduce singur în adevăratul sens al cuvântului, în cursul acestui an și că Uber și Waymo ar putea încheia înțelegerea pentru a utiliza software-ul lui Waymo în vehiculele Uber:

„Waymo intenționează să lanseze în acest an primul „serviciu de transport cu autovehicule autonome din lume”, oamenii fiind capabili să cheme de la distanță vehicule fără sofer, folosind o aplicație smartphone”, se arată în articol

Articolul precedentNASA cheltuiește 100 mil. dolari pe an ca să țină sub observație carbonul
Articolul următorOperațiunile VISA au reintrat în normal. România nu a fost afectată

Comments are closed.