Vodafone România a anunţat, vineri, că a înregistrat o scădere de 2,7% a veniturilor totale, în trimestrul încheiat la 30 iunie, în condiţiile în care baza de clienţi a crescut.

Începând cu 1 aprilie 2019, Vodafone Group, precum şi Vodafone România, raportează sub noile standarde internaţionale de contabilitate IFRS15 şi IFRS16. Sub noile standarde de contabilitate, veniturile totale au scăzut cu 2,7% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Veniturile din servicii se află la valoarea de 158,6 milioane de euro şi continuă să crească la nivelul de bază. Veniturile din servicii raportate au crescut cu 0,2% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Excluzând impactul tarifelor de interconectare (Mobile Termination Rates), veniturile din servicii au crescut cu 0,8%”, se arată în comunicat.

La 30 iunie, Vodafone România înregistra o bază de clienţi mobili de 9,024 milioane. Faţă de perioada similară a anului trecut, baza de clienţi mobili a crescut cu 1,4%.

”În acest trimestru, am continuat să ne concentrăm pe misiunea noastră de a conecta pentru un viitor mai bun prin lansarea primei reţele 5G în România. Într-o eră în care persoanele şi dispozitivele sunt interconectate, unde clienţii se bucură de datele mobile la o calitate şi viteze superioare, am menţinut investiţiile semnificative. Certificarea de Cea mai bună reţea de date mobile din România, potrivit testelor realizate de către P3 communications, răsplăteşte eforturile inginerilor noştri. Suntem entuziasmaţi de aprobarea recentă a Comisiei Europene privind achiziţia UPC şi suntem încrezători că va aduce multe beneficii României, permiţându-ne să fim un catalizator pentru inovaţie şi digitalizare”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

În România, principalii competitori al Vodafone sunt Orange, Telekom şi Digi Mobil.

Articolul precedentANAF si ITM pregătesc controale de amploare în luna august
Articolul următorJaguar Land Rover, pierderi de 500 de milioane de dolari în Trimestrul II