Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat, marți, noile măsuri care intră în vigoare la 1 februarie. Acesta a explicat că recalcularea se aplică pentru toate facturile eronate.

În mod normal, când se ștornează facturile e clar că s-a luat o sumă în avans și ar trebui să primească banii înapoi, dar dacă sunt aproximative sumele se scad în următoarea factură.

Niciun român nu va plăti mai mult de 80 de bani /kw. Va fi o reducere foarte mare. La gaze vorbim de 31 de bani. Prețul gazului va fi 125 bani mgw. Depinde fiecare cât consumă.

Eu am plătit, în urmă cu două săptămâni, 340 la gaze și la energie în jur de 100 și ceva de lei. Nu mi s-a părut că a fost o creștere.

Măsurile intră în vigoare începând cu 1 februarie”, a declarat ministrul Energiei, marți.

Întrebat dacă se poate spune că a fost greșită legea adoptată în toamnă în Parlament, el a adăugat: „Nu, în toamnă în Parlament s-a votat și s-a modificat ordonanța de urgență care nu prevedea nici plafoane, nu prevedea nici multe plaje de consum, nu prevedea nici instituții, deci practic a fost modificată complet, 100%, în Parlament. (…) Legea s-a aplicat, problema pe care am avut-o este că furnizorii nu au aplicat legea”.

Articolul precedentPremierul Nicolae Ciucă le-a cerut furnizorilor din energie să recalculeze facturile. Ce soluții propune Guvernului
Articolul următorȘeful unui mare distribuitor de energie din România: Statul e principalul beneficiar al scumpirilor