Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri, la finalul ședinței de guvern, că nu vor fi probleme în sezonul rece cu asigurarea stocurilor de energie și gaze naturale. Popescu a precizat că producția internă a fost sporită prin repornirea unor capacități în centralele pe cărbune, iar acestea rămân în continuare variante de rezervă.

„Nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze naturale și energie la iarnă. Am inventariat stocurile, CE Oltenia este în grafic, va avea o producție cu 900 de mii de tone mai mare.

Sigur că mă îngrijorează această secetă, Dunărea a atins debitul de 1850 mc/s, va trece de 2.000 mc/s, ca urmare a ploilor, sperăm totuși ca seceta să nu afecteze producția hidro, dar suntem pregătiți să suplinim cu producția din termocentrale”, a declarat Popescu.

Ministrul Energiei a pomenit și alte măsuri luate de minister pentru a spori producția de energie, mai ales prin implicarea producătorilor individuali. Popescu a spus că prin modificările operate în legislație, numărul celor care sunt interesați să-și asigure din surse proprii energia, așa-numiții prosumatori, a crescut într-un an de la câteva zeci la câteva zeci de mii.

Articolul precedentComoara geotermală din subsolul județului Ilfov, exploatată în interes personal – caracatița ajunge la cel mai înalt nivel! Culisele statului paralel, ora 18
Articolul următorVirgil Popescu a anunțat că plafonarea FACTURILOR rămâne, dar valorile sunt discutate în Coaliție