Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri că românii nu vor avea probleme cu facturile în sezonul rece, pentru că se va menține „o plafonare”. Întrebat ce valori se vor regăsi în varianta modificată a ordonanței de urgență privind plafonarea și compensare, Popescu a declarat că nu poate da detalii, pentru că discuțiile trebuie finalizate în Coaliție. Potrivit unui set de propuneri înaintat Guvernului de către companiile din energie, noile plafoane ar face ca facturile românilor de rând să fie aproape duble.

„V-aș ruga ca lucrurile legate de modificarea OUG 27 să fie finalizate în Coaliție și apoi să fie prezentate public, așa ne-am înțeles. Vă asigur că, așa cum ați văzut public, oamenii nu vor avea de suferit, în urma acestor modificări, ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanț de producție, intermediere și furnziare. Nu mai e mult până vom anunța,” a declarat Virgil Popescu.

Întrebat despre propunerile ministerului Energiei privind pragurile de plafonare și compensare, ministrul a afirmat că „deciziile se iau în interiorul Coaliției și știm cum se iau, prin urmare vă vom anunța când va fi cazul.” (…)Vă mulțumesc.”

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fguv.ro%2Fvideos%2F1126800538190609%2F&show_text=true&width=560&t=1620

Marți, companiile din energie au înaintat Guvernului un set de propuneri de plafonare și compensare în urma cărora facturile românilor de rând ar urma să fie aproape duble.

Astfel, valoarea unei facturi lunare va crește de la 68 lei la 125 lei în cazul clienților cu un consum de până la 100 kWh/lună și de la 240 lei la 411 lei pentru un consum de 300 kWh/lună, mai arată energeticienii.

Scenarii de coșmar pentru PLAFONAREA ENERGIEI: O factură de 68 de lei/lună va ajunge la 125 de lei – PROPUNERI

Articolul precedentVirgil Popescu: Nu vom avea probleme cu energia și gazele pentru iarnă. Ne bazăm pe termocentrale
Articolul următorMinistrul Energiei le promite românilor că nu vor suferi iarna aceasta