Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reacționat după ce liderul AUR, George Simion, i-a blocat conferința programată luni, 5 decembrie, la ora 12:30.

„Domnul George Simion are foarte multe derapaje și comportament deviant. Singura miză pentru care a venit aici a fost să facă circ. Cred că decizia înțeleaptă a fost să amânăm această conferință până când persoana respectivă a părăsit incinta. Ce a făcut astăzi George Simion e o bătaie de joc la adresa instituțiilor statului, la adresa tuturor, pentru că, în momentul în care ai ceva de comunicat, și mai ales astăzi, să vii să încerci să denaturezi o conferință și să nu o lași să se întâmple înseamnă că ai un scop ascuns.

Astăzi, 5 decembrie, a intrat in vigoare embargoul asupra petrolului rusesc. Tot astăzi, a intrat în vigoare plafonarea prețului prețului la țițeiul rusesc, plafonare stabilită de către Comisia Europeană. Tot astăzi s-au întâmplat două lucruri care pun în dificultate regimul din Federația Rusă, care limitează veniturile Federației Ruse, care practic limitează sprijinul financiar al Federației Ruse pentru a sprijini Ucraina. Tot astăzi, domnul Simion este prezent aici, încercând să nu putem transmite aceste mesaje. George Simion nu este decât o trompetă a rușilor, care acționează împotriva statului român”, a precizat Virgil Popescu.

Circ la Ministerul Energiei

George Simion face ce știe el cel mai bine: show. Deși la Ministerul Energiei era programată o conferință de presă, Virgil Popescu nu și-a mai făcut apariția. Cel mai probabil ca să nu se iște un nou conflict cu liderul AUR. În schimb, George Simion s-a urcat la pupitrul ministerului, iar mai apoi a început să-l caute pe Popescu pe holuri. 

Taxa pe soare

Articolul precedentImporturile de țiței rusesc, interzise în UE începând de astăzi. Nou val de scumpiri la pompă de la 1 ianuarie
Articolul următor„Bugetul de stat pe 2023 va fi public cel mai probabil joi, după ședința Guvernului” – Anunțul făcut de autorități