ARO Câmpulung. O fabrică uriașă din care au plecat sute de mii de vehicule în toată lumea. O fabrică în care au lucrat și 15.000 de muncitori. Mândria României, transformată într-o ruină în doar câțiva ani. Un nume care i-a sărăcit pe mulți și i-a făcut miliardari pe alții. 

Un nume care a născut afaceri și a hrănit partide. Renault a vrut să preia ARO, nu Dacia. Țiriac a fost trimis de Mercedes să cumpere fabrica, dar muncitorii l-au huiduit. Lobby cu generali, miniștri și prim-miniștri ca să salveze fabrica. ARO 244 traversează traseul Rubicon din Sierra Nevada în Statele Unite. A câștigat raliul Paris-Dakar. Fabrica a fost vândută în cele din urmă pentru 150.000 de dolari unei firme de apartament. De la al 3-lea vehicul de teren vândut în lume la mormane de rugină. De ce a ajuns pe butuci ARO? Aflați doar la Culisele statului paralel cu Anca Alexandrescu, de la ora 18:00.

 

Articolul precedentVesta Investment S.R.L., drept la replică
Articolul următorFlorin Cîțu, despre reducerea subvenției la transport pentru studenți: Nimic nu e gratuit pe lumea asta. Subvențiile sunt bani din taxele cetățenilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau