Vine controlorul. Curtea de Conturi – audituri la Președinție, SRI, ministere

Administrația Prezidențială, SRI, Agenţia Naţională de Integritate, mai multe ministere vor fi controlate de Curtea de Conturi.

Printr-o hotărâre emisă în luna august, Curtea de Conturi a României a aprobat, pentru prima dată, publicarea Programului de activitate al instituției pe site-ul propriu.

„Programul de activitate al Curții de Conturi pe anul 2018 – semestrul II cuprinde acțiunile structurilor centrale și teritoriale cu privire la entitățile care urmează să fie auditate până la sfârșitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate, respectiv de performanță”, informează un comunicat al instituției.

„Publicarea programului de activitate se încadrează în operațiunile și activitățile realizate de Instituțiile Supreme de Audit (SAI) pentru care standardele INTOSAI recomandă transparență și responsabilitate”, menșionează documentul citat.

În acest sens, Curtea de Conturi a României realizează un pas important în comunicarea cu entitățile auditate cu privire la planificarea misiunilor de audit, inclusiv tematica acestora, asigurând deopotrivă și accesul publicului la informațiile referitoare la activitățile instituției.

În cadrul programului de activitate al Curții pe semestrul II din 2018 sunt enumerate 24 de audituri financiare asupra contului anual de execuţie a bugetului de stat la 24 de instituţii printre care, în perioada septembrie – noiembrie, la Administraţia Prezidenţială, Consiliul Concurenţei, Consiliul Legislativ, iar, între august şi noiembrie, la Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor şi la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal în august-octombrie.

Un audit asemănător este programat, în iulie – septembrie, la Agenţia Naţională de Integritate, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat şi SRI (Serviciul Român de Informaţii), iar, între octombrie şi noiembrie, la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, vor fi efectuate controale și audituri la mai multe ministere.

Programul de activitate al Curții de Conturi pe semestrul II din 2018

Articolul precedentAm ajuns cu prețurile la jumătate din media UE și continuăm să creștem
Articolul următorStudiu: Directorii care se simt prost plătiți, mai tentați să dea afară angajați

Comments are closed.