Tensiunile sunt tot mai mari în Coaliție, iar între PNL și PSD a început un război în declarații. Ministrul Finanțelor dă vina pe PNL pentru dobânzile mari plătite de români. Mai mult, Adrian Câciu a lansat o serie de ironii la adresa liderului PNL. „România nu va intra în recesiune, explic pentru macroeconomiștii care se pricep”, a spus ministrul de Finanțe.

Reacția vine după ce Florin Cîțu a avertizat că România riscă să intre într-o criză economică fără precedent, din cauza împrumuturilor pe plan extern făcute de PSD în ultimele luni.

„Mă îngrijorează creșterea dobânzilor accelerat, va antrena o sfera inflaționistă care va duce la o criza de proporții,” afirma Cîțu.

În replică, Adrian Câciu a afirmat că nu-i înțelege îngrijorarea fostului premier.

„În momentul actual dobânzile s-au stabilizat, sunt chiar mai mici decât în noiembrie.”

„Dacă mă uit la costul pe care îl plătim la dobânzi, în fiecare lună, am fi avut bani si pentru compensarea facturilor și pentru măririle salariale și alocații,” a afirmat Florin Câțu.

„Anul acesta am bugetat un plus de 2 miliarde de lei. Nu trebuie să uităm că în ultimii 2 ani România a împrumutat 57 de miliarde de euro, acești bani sunt purtători de dobânzi,” a replicat Adrian Câciu.

O altă dispută între cei 2 este legată de percepția instituțiilor financiare internaționale asupra economiei României.

„Eu am spus că sunt îngrijorat de direcția în care mergem. (…) Și agențiile de raiting sunt,” s-a exprimat Cîțu.

În schimb, Adrian Câciu vede complet diferit situația: „încrederea in investitori există, apetitul investitorilor este ridicat”, a afirmat acesta.

Articolul precedentAdrian Câciu îi răspunde lui Florin Cîțu: Să nu uite cei care acum sunt îngrijorați ce situație au lăsat
Articolul următorPlângere penală la DNA în scandalul facturilor de energie. Acuzații grave, cine sunt cei vizați