Prețul petrolului a scăzut sub nivelul înregistrat înainte de război. Un baril este cotat la 92 de dolari. Chiar și așa prețurile la pompă rămân uriașe. Benzina și motorina costă peste șapte lei, deși ar trebui să ajungă sub șase lei, cât erau la începutul anului. 

Preţul petrolului a scăzut cu peste 2% și a atins valoarea înregistrată înainte de invazia rusă din Ucraina. Cu toate aceste carburanții nu au revenit la prețurile de la acea vreme.

În luna ianuarie, un litru de benzină era sub șase lei, iar barilul de petrol în jur de 91 de dolari. Deși astăzi prețul petrolului este redus, benzina costă 7,58 lei și motorina 8,2 lei.

PETROL MAI IEFTIN, PREȚURILE RĂMÂN MARI LA POMPĂ

Ianuarie
Barilul de petrol: 91,23 dolari
Benzina- 5,95 lei
Motorina 5,99 lei

August
Barilul de petrol: 92,83 dolari
Benzina; 7,58 lei
Motorina: 8,2 lei

SURSA: Realitatea PLUS

Șoferii sunt în continuare nemulțumiți de prețuri, însă spun că au sesizat o ușoară scădere.

„Am alimentat acum trei zile, dar am văzut că a mai scăzut puțin.  Scăderea asta se simte foarte puțin lșa buaunzar. Au scăzut cotațiile, numai prețurile nu scad. Plătim mai mult la stat, decăt beneficiem”, spune un șofer.

„Sunt foarte scumpe. Sunt scumpe rău! Dacă eu sunt pe benzină, e mai rău. Mașina de acasă este pe benzină și consumă rău de tot. Alimentez foarte des, la doua zile”, spune un alt șofer.

„Prețurile sunt la fel de mari. Am înțeles că vor să scoată ajutorul acela de 50 de bani. Dacă prețul petrolului a scăzut, sperăm că vor scădea și preturile la pompă”, concluzionează un posesor de mașină nemulțumit. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentANPC, controale de amploare în toată țara, pornind din Piaţa Obor. Val de nereguli
Articolul următorTop 10 cele mai vândute mașini din România. Explozie la înmatriculări de automobile electrice și hibrid

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau