Vezi cine și cu cât a urcat pe locul trei în topul vânzărilor din România, datorită consumului

În topul select al celor celor mai puternice companii din României, după cifra de afaceri în 2017, cu vânzări totale de 10,09 miliarde lei (2,24 miliarde euro, la un curs valutar de 4,5 lei/euro), a urcat reatailer-ul Kuafland. Consumul a propulsat lanțul german de magazine, după Dacia Renault și Grupul OMV Petrom.

Kaufland este pe primul loc între lanțurile de retail locale. Contribuțiile la Bugetul Statului ale companiei au totalizat peste 680 milioane lei, în 2017.

Mai mult de 15.000 de români au lucrat la Kaufland, în medie, de-a lungul anului trecut (+7% față de 2016).

Pentru anul 2018, Kaufland a dublat bugetul de investiții în expansiune și modernizare, la peste 200 de milioane de euro și pregătește deschiderea a 10 noi magazine, inclusiv în orașe de dimensiuni mici.

Kaufland a fost primul angajator din România care a anunțat că nu va diminua salariile angajaților, la momentul trecerii plății contribuției de la companie la salariat.

Anul trecut, Kaufland România a anunțat creșterea salariului minim al lucrătorilor comerciali la suma de 2.800 lei brut cu tichete de masă – ceea ce reprezintă cu peste 60% mai mult decât salariul minim în România  – acordând beneficii precum asigurare de sănătate și zile de concediu de odihnă în plus.

,,Ne dorim să oferim un loc unde să te simți bine să îți petreci timpul și credem că am devenit mai mult decât un magazin – un adevărat partener al comunității. Iată că astăzi clienții pot găsi la Kaufland fie grădini urbane comunitare, fie un loc unde își pot încărca gratuit mașină electrică sau containere de reciclare a ambalajelor. Alegem să fim responsabili și să construim în continuare pentru România”, declară Marco Hoßl, Director General Kaufland România.

Compania va continua să sprijine comunitatea și să crească parteneriatele cu producătorii locali. În prezent, peste 70% din furnizorii Kaufland România sunt români.

Kaufland a încheiat anul 2017 cu un număr de 117 magazine.

Articolul precedentPe harta numită dorință, unirea cu Moldova și legătura cu Ucraina sunt ”asfaltate”
Articolul următorSe întețește războiul valutar SUA-China

Comments are closed.