Vești bune pentru sectorul bancar: Au scăzut restanțele la credite

Valoarea totală a creditelor restante în lei ale populației și firmelor, înregistrată în luna iunie 2018, a scăzut în raport cu aceeași sumă raportată în luna precedentă. De asemenea, și tendința consemnată de restanțele la creditele în valută s-a înscris pe aceeași traiectorie descendentă.

În luna iunie a anului curent, suma totală a creditelor restante în lei ale populației și firmelor, se situează la 4,9 miliarde de lei, în scădere cu 3,36% fată de suma raportată în mai 2018, în timp ce restanțele la creditele în valută au scăzut cu 7,3% la 3,37 miliarde de lei (echivalent lei din euro), conform unui raport al Băncii Naționale a României.

Totalul creditelor în moneda națională a atins, în iunie, valoarea de 157,9 miliarde de lei (cu 1,8% peste valoarea din luna precedentă), din care 65,13 miliarde de lei au fost sume contractate de agenții economici și 88,88 miliarde de lei împrumuturi efectuate direct de către populație.

Creditele în valută au totalizat 87,06 miliarde echivalent lei în iunie 2018 (cu 0,25 mai mult fată de luna mai), din care 44,4 miliarde de lei au fost împrumuturi contractate de către agenții economici și 39,52 miliarde de lei credite luate de populație.

Bucureștenii aveau, la finele lunii iunie, credite în lei restante în sumă de 1,8 miliarde și credite în valută de 1,43 de miliarde de lei (echivalent).

Articolul precedentBilanț bursier la 6 luni. România stă bine, în opinia PwC
Articolul următorArmistițiu în războiul comercial transatlantic. Pacea este însă departe

Comments are closed.