Verdict final în războiul Apple vs. Samsung: 539 de milioane de dolari

După mai multe zile de deliberări, un juriu din S.U.A. a decis că Samsung Electronics ar trebui să plătească Apple Inc. 539 de milioane de dolari, sumă compensatorie pentru copierea caracteristicilor smartphone-urilor brevetate de Apple, conform documentelor instanței. Această decizie poate constitui un final de cursă în lupta inițiată de Apple contra producătorului sud-coreean pe teme legate de drepturi de proprietate intelectuală și patente, luptă ce ține de mai bine de 7 ani.

Cei mai mari rivali ai pieței de telefoane inteligente din lume, s-au confruntat în instanțele de judecată încă din 2011, când Apple a inițiat un proces împotriva Samsung pe ideea că produsele sud-coreene copiază anumite caracteristici de bază brevetate de Apple. Samsung a fost găsită răspunzătoare într-un proces din 2012, dar un dezacord cu privire la suma care trebuie plătită a condus la rejudecarea actuală a prejudiciului.

Samsung a efectuat deja plăți compensatorii de 399 de milioane de dolari către Apple pentru încălcarea unora dintre brevetele în cauză. Cu toate acestea, în urma recentei decizii și a reconfirmării ei în apel, Samsung ar avea de efectuat o plată suplimentară către Apple, în valoare de aproape 140 de milioane de dolari.

În urma verdictului, Apple a declarat că a este mulțumită de faptul că membrii juriului „sunt de acord că Samsung ar trebui să plătească pentru copierea produselor noastre”. „Credem profund în valoarea designului, iar acest caz s-a referit dintotdeauna la ceva care este deasupra banilor”, se mai menționează în declarație.

Reacția Samsung nu s-a lăsat îndelung așteptată: „Vom lua în considerare toate opțiunile pentru a obține un rezultat care să nu împiedice creativitatea și concurența loială pentru toate companiile și consumatorii aferenți”.

Articolul precedentCaz penal in SUA: manipulare de preț pentru Bitcoin
Articolul următorMinivacanța de Rusalii salvată. Pericol îndepărtat de pe A2

Comments are closed.