Guvernul a decis, joi, prelungirea valabilității cardurilor de energie. Măsura reprezintă un sprijin atât pentru cei care vor avea de plătit restanțe pe perioada de iarnă, cât și pentru cei care vor să depună cereri pentru recuperarea sumelor neconsumate.

Deși valabilitatea lor era până la 31 martie, s-a decis ca aceasta să fie prelungită pentru încă două luni, adică până la 31 mai 2024, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Acesta a precizat că este vorba de una dintre cele mai importante măsuri de protecție socială decontate din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe.

În acest moment, potrivit datelor oficiale, 1,1 milioane de beneficiari au încă bani pe carduri, iar sumele pot fi folosite atât pentru achitarea facturilor curente.

De asemenea, dacă pe card rămâne o sumă neconsumată, aceasta poate fi încasată de beneficiar, la finalul perioadei de valabilitate, în baza unei cereri.

Cum pot fi recuperați banii NEFOLOSIȚI de pe cardul …

Articolul precedent”Prelungirea plafonării tarifelor RCA e o păcăleală” | Semnalul de alarmă tras de COTAR
Articolul următorMinistrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”