”Companiile de asigurări vor avea ocazia să dubleze prețurile”, atrag atenția reprezentanții COTAR, care spun că ”prelungirea plafonării tarifelor RCA nu ajută, de fapt, cu nimic, dar creează și probleme”.

”Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția asupra faptului că prelungirea plafonării tarifelor RCA nu ajută, de fapt, cu nimic, dar creează și probleme. Deși s-a văzut că prețurile cresc indiferent de plafonare, companiile de asigurări vor avea ocazia să dubleze prețurile, la finalul perioadei de așa-zisă plafonare, sub pretextul că până atunci nu au fost creșteri de tarif.

Pe de altă parte, tipul acesta de intervenție alungă atât actualii investitori din piața de asigurări, cât și pe cei interesați să intre în piața din România, ceea ce va face să rămână pe piață doar actualii „rechini” care vor avea monopol și vor crește prețurile oricât vor dori. Continuarea prelungirii plafonării tarifelor RCA reprezintă o mare greșeală! E nevoie de un calcul corect al prețului RCA.

Am transmis aseară domnului Ministru Boloș punctul nostru de vedere privind prelungirea plafonării tarifelor RCA la prețurile practicate de fiecare asigurător în martie 2023. Ne opunem ferm oricăror măsuri care vor adânci problemele existente în piața asigurărilor de răspundere civilă auto din România. Așa-zisa plafonare este o măsură pe care o vedem deosebit de periculoasă dacă e făcută la tarifele de referință afișate de ASF.

Această măsură va da ocazia unor jucători din piața de asigurări să justifice un viitor faliment care va fi plătit tot de către asigurați, ca și precedentele.

Deși pare un ajutor oferit românilor, de fapt, o asemenea măsură nu creează niciun beneficiu real consumatorilor de asigurări din România, lucru care a fost evident în perioada în care a fost aplicabilă așa-zisa plafonare, când tarifele RCA practicate de asigurători au crescut cu zeci de procente față de tarifele anterioare. ASF a asistat neputincioasă la aceste creșteri.

Ba mai mult, la sfârșitul lunii ianuarie, asigurătorii au găsit modalitatea de a se apropia cât de cât de valoarea tarifului de referință, la autovehiculele peste 16t, umblând la cifrele din faimoasa formulă de calcul. Astfel, în loc să mai plătim la B1-B8 tarife de 15.000-17.000 lei, se achită în jur de 9.500 lei. Din martie anul trecut, până în februarie anul aceasta, peste hotărârea de guvern pentru plafonare, asigurătorii au încasat de la noi acele sume fabuloase, iar la persoane fizice, în perioada de plafonare, au crescut tarifele cu 8-10%.

Suntem la cheremul asigurătorilor care scad sau cresc tarifele RCA după bunul plac.

 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentUn celebru lanț de supermarketuri dispare din România. Va fi cumpărat de Mega Image
Articolul următorValabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită. Cât timp mai pot fi achitate facturi și depuse cererile pentru recuperarea sumelor neconsumate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau