Buzunarele românilor sunt din ce în ce mai goale și urmează scumpiri record la toate alimentele. Din cauza majorării prețului la energie, care aproape că s-a dublat în ultimele luni, prețurile de la raft vor exploda în lunile următoare, relatează Realitatea PLUS. 

Explozia prețurilor la energie și gaze, dar și importurile maisive din ultima perioadă se vor reflecta și în prețurile de la raft, care vor crește îngrijorător de mult în următoarele 3 luni. 

Experții din domeniu ne avertizează că toate alimentele se vor scumpi cu 10-12% în următoarea perioadă. Există însă categorii de alimente care vor avea parte de scumpiri chiar și mai usturătoare. Spre exemplu, lactatele se vor scumpi cu aproximativ 15 procente în următoarele 3 luni. Vorbim, de asemenea, despre carnea și preparate din carne de porc, produse ce vor avea parte de majorări de 20-25%. 

Totodată, produsele de panificație, din care face parte și pâinea, vor suferi și ele creșteri de până la 25%.

Experții spun că în următoarele 3 luni vom resimți aceste scumpiri la raft. Așadar la iarnă, pe lângă facturile foarte mari pe care le vom avea de achitat, și alimentele vor fi extrem de scumpe. 

Spre exemplu, o pâine care acum costă 1,5 lei va ajunge 2 lei. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentÎn plin scandal politic, leul s-a prăbușit. Un nou maxim istoric pentru euro
Articolul următorCe nu ne spun guvernanții despre dezvoltare rurală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau