Val de procese pentru RECALCULAREA pensiilor minerilor din Valea Jiului. Potrivit liderilor de sindicat, în prezent sunt deschise circa 1400 de procese, iar reclamanții au mari șanse să câștige mai multe drepturi bănești. Sindicaliștii susțin că s-a ajuns în această situație pentru că cei de la casele de pensii ar fi calculat cu rea intenție, astfel încât să acorde pensii cât mai mici. 

Peste 1400 de acțiuni în instanță au făcut deja avocații contractați de Federația Națională a Muncii pentru recalcularea pensiilor foștilor mineri din patru județe. Sunt deschise procese atât pentru recalcularea pensiei pe Legea nr.197/2021, cât și pe Legea nr.74/2022, arată Radio Infinit Tg. Jiu.

ADVERTISINGÎntr-un interviu, președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, este convins că funcționarii Casei de Pensii vor fi obligați de instanțe să recalculeze pensiile, dar și să emită decizii de pensionare inclusiv pentru angajații firmelor prestatoare de servicii pentru Complexul Energetic Oltenia.„Casele de pensii interpretează cum vor ele reglementările, noi le-am acționat în judecată pentru că au făcut calculele cum vor ei și o fac cu rea-voință. Nu calculează corect pensiile oamenilor, atât ale foștilor mineri, cât și actualilor solicitați, în sensul că nu le dau banii conform procedurilor,” a declarat Constantin Crețan.

Scandal la CE Oltenia. Minerii fac acuzații grave: Casele de pensii FURĂ din anii de muncă, acționează la comandă politică

Angajații de la Complexul Energetic Oltenia spun că deciziile caselor de pensii sunt luate numai la comandă politică. Aceștia au anunțat că mai multe dosare de pensionare le-au fost respinse și nu le-au fost recunoscute condițiile speciale de muncă. Actualii și foștii angajați de la CEO au depus mai multe cereri pentru dosare de pensionare și recalculare a pensiilor.

Articolul precedentMinistrul Economiei: „În sistemul bugetar trebuie să încercăm să facem un pic de curăţenie”
Articolul următorMamele aflate în concediu de creștere a copilului vor prim bani în plus