Preşedintele USR Dan Barna a declarat că, în prima săptămână a sesiunii parlamentare, că partidul pe care îl conduce va solicita ca ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, să vină în plenul Parlamentului pentru a da explicaţii despre prăbuşirea bursei şi pierderea a 3 miliarde de lei.

„În prima sa săptămână a sesiunii parlamentare, USR îi va solicita în Biroul Permanent domnului ministru Eugen Teodorovici să vină în faţa Parlamentului şi să ne explice care a fost raţiunea pentru care considerat că este înţelept să fure 3 miliarde din resursele acestui stat, prin declaraţiile care au declanşat prăbuşirea bursei, după cum bine ştiţi. Pentru că în ziua aceea sau a doua zi de fapt, bursa a avut o pierdere de 3 miliarde, practic toată acumularea bursieră a anului anterior. USR îi va cere ministrului Teodorovici să vină la Ora Opoziţiei şi să justifice acest lucru în faţa plenului Parlamentului, pentru că românii chiar au nevoie să ştie de la ce li se trage. Domnul Teodorovici ar trebui să dea socoteală”, a a afirmat Dan Barna, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Parlament.

Pe 21 decembrie 2018, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

 

Articolul precedentDieselgate de India. Volkswagen, obligată să plăteasca o amendă de peste 14 milioane de dolari
Articolul următorING își liniștește clienții, difuncționalitățile de joi nu au fost cauzate de un atac cibernetic