ING își liniștește clienții care au avut, joi, probleme cu platforma de internet banking retail – ING Home’Bank, internet banking pentru companii IMM-uri (ING Business) și tranzacții online, disfuncționalitățile nu au fost cauzate de un atac cibernetic, iar datele lor sunt în siguranță.

Investigatiile realizate până în acest moment de echipele tehnice ING, în colaborare cu furnizorii de internet, indică faptul că serviciile online ING au fost afectate ca urmare a unui Distributed Denial of Service (DDoS).

În comunicatul băncii se spune că nu este vorba despre un atac de tip hacking și, în aceste condiții,  nu exista pericolul unei breșe de securitate.

DDoS presupune afectarea disponibilității sistemelor informatice sau întreruperea unor servicii furnizate prin intermediul sistemelor IT, prin supra-încărcarea serviciului/sistemului cu un volum de trafic de date peste nivelul maxim acceptat de acesta.

In astfel de cazuri, serviciile / sistemele vizate pot sa nu fie accesibile pentru anumite intervale de timp sau pot fi accesate cu dificultate, dar un astfel de scenariu nu pune în pericol datele sau banii clienților, mai transmite ING Bank Romania.

Clienţii ING care au dorit să îşi acceseze contul din aplicaţie sau de pe site nu au putut să se conecteze joi la prânz. Problema a apărut în jurul orei 13 și defecțiunea a fost remediată după aproximativ o oră.

Articolul precedentUSR vrea să-l ia la întrebări pe Teodorovici despre căderea Bursei de la București
Articolul următorPrețul energie, maxim istoric joi, scădere semnificativă vineri