UniCredit, profituri în creștere în România dar în scădere în Italia

Grupul bancar italian UniCredit a declarat, marți, că divizia sa din România a înregistrat o creștere cu 31% a profitului înainte de impozitare, pentru primul semestru față de aceeași perioadă a anului precedent, la 74 milioane euro.

UniCredit Bank a generat un venit operațional de 190 de milioane de euro în intervalul ianuarie-iunie, în creștere cu 1,8% față de anul precedent, conform unui raport publicat de banca mamă, grupul UniCredit din Italia, citat de SeeNews.

Venitul net din dobânzi al unităților din România a crescut cu 17,5% față de anul precedent la 123 milioane euro, în timp ce încasările din taxe și comisioane s-au diminuat cu 18,7%, până la 34 milioane euro, în intervalul menționat anterior.

Depozitele au crescut cu 18,5% față de anul precedent, la 5,864 miliarde de euro, în timp ce creditele au crescut cu 6,8%, ajungând la 5,839 miliarde de euro la sfârșitul lunii iunie.

UniCredit opera, la sfârșitul lunii iunie, 139 de filiale în România, oferind servicii pentru peste 600.000 de clienți.

La nivel de bancă-mamă, profitul net în cel de-al doilea trimestru a scăzut cu 13,3%, pe o bază ajustată, din cauza costurilor și provizioanelor mai mari.

Profitul în această perioadă a fost de 1,024 miliarde de euro. Analiștii estimaseră, în medie, un profit net de 975 de milioane de euro pentru cel de-al doilea trimestru, conform unui sondaj efectuat de Reuters în rândul a 25 de case de brokeraj.

Pe bursa din Milano, cotația UniCredit a crescut, în sesiunea de marți, cu 2,88% la 14,79 euro pe acțiune.

Articolul precedentLira sterlină, cea mai interesantă monedă pentru tranzacționare
Articolul următorBCR a decis să intre în sistemul split TVA

Comments are closed.