Dacă în primele luni de după izbucnirea războiului din Ucraina românii din vestul țării obișnuiau să alimenteze în Ungaria, acum situația s-a inversat. De la începutul anului, tot mai mulți cetățeni maghiari își fac plinul în benzinăriile din România, în condițiile în care prețurile din țara lor s-au majorat, începând cu 15 ianuarie.  

gurii pot economisi chiar și câte 12.000 forinți pe lună, realimentând mașinile în România, scrie presa maghiară, care anunță că, începând de luni, în Ungaria se scumpește combustibilul. Mai precis, prețul combustibilului va crește cu 21 de forinți, din cauza majorării accizelor, anunță rtl.hu.

Aceasta ar fi a doua majorare de la începutul anului, astfel că un litru de benzină în Ungaria a ajuns să coste cu 70 de forinți mai mult decât valoarea echivalentă din România.

Prin comparație, față de celelalte 2 țări vecine, Slovenia și Croația, diferența este de 50-60 de foriniți.

Practic, prețurile carburanților se apropie de cele din Austria, în condițiile în care țara vecină are un mediu de trei ori mai mare decât Ungaria.

În primăvara anului 2022, după ce Ungaria a plafonat prețul carburanților, numeroși români din vestul țării s-au aprovizionat din țara vecină. Autoritățile de la Budapesta nu au putut susține financiar măsura, așa că au introdus numeroase restricții, iar apoi au renuțat la subvenționarea mascată.  

Benzină din Ungaria pentru șoferii din vestul țării. Cât costă un plin din țara vecină

Articolul precedentMinistrul Muncii, anunț despre a doua majorare de pensii din acest an: „Absolut toate pensiile din România vor fi recalculate”
Articolul următorAtenție la operațiunile făcute la bancomate contactless. Cum vi se pot fura bani din cont fără să vă dați seama?