Un caz care le-a dat bătăi de cap polițiștilor din Alba Iulia reprezintă un avertisment serios pentru cei care fac tranzacții la bancomate folosind card contactless. Un bărbat a rămas fără o sumă importantă din simplul motiv că nu a fost atent în momentul în care a plecat din fața aparatului.

n bărbat care a scos bani dintr-un ATM din Alba Iulia a plecat fără să se asigure că a închis sesiunea contacless. De neatenția sa a profitat un alt bărbat, care a retras din contul celui păgubit 2.500 de lei.

„Din cercetări a rezultat că, la data de 4 iulie 2023, bărbatul ar fi profitat de faptul că o persoană, care ar fi extras bani de la un ATM din Alba Iulia, nu ar fi încheiat sesiunea de operaţiuni bancare deschisă contactless şi ar fi retras, fără drept, suma de 2.500 de lei, din contul acesteia”, a transmis IPJ Alba.

Suspectul a fost identificat abia pe data de 12 ianuarie 2024, fiind pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic în dosarul instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

El a restituit persoanei păgubite banii pe care i-a scos ilegal din contul acesteia. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Articolul precedentUngurii au dat năvală la benzinăriile din România. Ce se întâmplă cu prețurile din țara vecină?
Articolul următorAvertismentul specialiștilor: Prețurile la gaze naturale vor exploda, după dispariția plafonării. Care sunt soluțiile pentru evitarea unei crize MAJORE