Cosmin Ghiță a fost numit director general al Nuclearelectrica, luni, în baza deciziei Consiliului de Administrație, pentru un mandat de 4 ani, informează compania.

 

Cosmin Ghiță asigura interimatul la conducerea companiei din august 2017.

În aceeași ședință a CA au mai fost numiți pentru mandate de 4 ani Dan Laurențiu Tudor în funcția de director general adjunct și Adrian Gabriel Dumitru în funcția de director financiar.

onsiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica SA a aprobat numirea lui Cosmin Ghiţă în funcţia de director general al societăţii, pentru un mandat de patru ani, începând din 11 februarie 2019, a anunţat, astăzi, societatea Nuclearelectrica într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

„SN Nuclearelctrica (‘SNN’) informează acţionarii şi investitorii că în şedinţa din data de 4.02.2019, Consiliul de de Administraţie al SNN a aprobat numirea directorului general, directorului general adjunct şi a directorului financiar ai SN Nuclearelectrica SA pentru un mandat de 4 ani ca urmare a finalizării procedurii de selecţie a conducerii executive aprobată prin Decizia Consiliului de Administraţie nr. 186/29.10.2018”, se arată în comunicat.

Astfel, prin decizia Consiliului de Administraţie au fost numiţi: Cosmin Ghiţă, în funcţia de director general, Dan Laurenţiu Tudor, în funcţia de director general adjunct şi Adrian Gabriel Dumitriu, în funcţia de director financiar. Pentru toţi trei directorii s-a aprobat un mandat de patru ani, începând cu data de 11 februarie 2019.

„Mandatele provizorii ale directorului general, directorului general adjunct şi directorului financiar numiţi prin decizia Consiliului de Administraţie nr. 176/23.10.2018, urmează să înceteze automat la data numirii directorilor executivi cu mandat pe 4 ani”, se precizează în comunicat. Cosmin Ghiţă a asigurat interimatul la conducerea societăţii din luna august 2017.

Numirile sunt realizate în baza recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Administraţie al SNN.

„În conformitate cu Decizia Consiliului de Administraţie nr. 186/29.10.2018, la recomandarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare din data de 16.10.2018, s-a aprobat declanşarea procedurii de selecţie pentru directorul general, doi directori generali adjuncţi şi directorul financiar. Pe baza de benchmarking cu unităţi nucleare la nivel internaţional coroborat cu estimările interne de procese, activităţi şi proiecte, precum şi cu responsabilităţile aferente la nivel de companie, Consiliul de Administraţie al SNN a hotărât prin Decizia nr. 3/04.02.2019 numirea unui singur director general adjunct. Astfel, mandatul provizoriu al domnului Viorel Lary Toni va înceta de drept la data de 6.03.2019 (…)”, se mai precizează în document.

SN Nuclearelectrica se află sub autoritatea Ministerului Energiei, statul deţinând 82,48% din acţiuni, Fondul Proprietatea, 9,10% şi alţi acţionari, 8,42%.

 

Articolul precedentAutostrada Moldovei, inclusă în bugetul pentru 2019
Articolul următorExpert: Plafonarea preţului gazelor naturale, un demers amatoristic, nerealist