Un nou scandal pentru Facebook: încă 50 de milioane de conturi, în pericol

Facebook a descoperit încă o breșă de securitate care afectează aproximativ 50 de milioane de conturi de utilizator și care ar fi permis atacatorilor să preia controlul acestor conturi.

Atacatorii au furat parolele de acces Facebook prin funcția „view as”, pe care ar putea-o folosi apoi pentru a prelua controlul asupra conturilor. Funcția permite utilizatorilor să vadă cum este văzut propriul lor profil de către altcineva.

„În prezent nu avem dovezi care să sugereze compromiterea acestor conturi”, a declarat directorul executiv Mark Zuckerberg, într-un post de pe Facebook, citat de Reuters.

Facebook a resetat token-urile de acces ale celor 50 de milioane de conturi afectate și, pentru precauție, a întreprins același demers și pentru alte 40 de milioane de conturi care au fost analizate prin opțiunea de vizualizare în ultimul an.

Aproximativ 90 de milioane de utilizatori vor trebui să se conecteze la Facebook sau la oricare dintre aplicațiile lor care utilizează un cont de conectare la Facebook, a declarat compania.

Facebook ar trebui să continue să dezvolte noi instrumente pentru a face conturile mai sigure și pentru a preveni incidente similare, a adăugat Zuckerberg.

Facebook fost în prim plan la începutul acestui an după ce datele a 87 de milioane de utilizatori au fost accesate necorespunzător de către Cambridge Analytica, o companie consultanță politică.

În 2013, Facebook a dezvăluit un defect de software care a expus un număr de 6 milioane de utilizatori de numere de telefon și adrese de e-mail către utilizatori neautorizați timp de un an, în timp ce o problemă tehnică din 2008 a dezvăluit date confidențiale despre zilele de  naștere pentru 80 de milioane de utilizatori ai Facebook.

Acțiunile Facebook au scăzut, în sesiunea de vineri, cu aproape 3%, la 164 de dolari.

Articolul precedentDeficitul bugetar a explodat: 1,45% din PIB-ul la opt luni
Articolul următorPrăbușire de peste 13% a acțiunilor Tesla în urma acuzațiilor aduse lui Elon Musk

Comments are closed.