În doar trei ani, nu mai puţin de cinci preşedinţi s-au perindat la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Gelu Diaconu, preşedintele instituţiei din perioada 2012-2016, face „radiografia celor 7 masuri care au distrus ANAF”.

„Acum trei ani am anunțat public ca va urma o dezintegrare a capacității administrative ANAF. Sa fie clar! Nu pentru ca plecam eu de acolo, ci pentru ca știam ce formidabila presiune va urma pentru acapararea celei mai importante agenții a statului roman de către cozile de topor ale unor grupuri de interese economice majore cu puternice legături la nivelul trusturilor mass-media.

Vreti sa intelegeti cum au reusit sa distruga aceasta institutie? Iata cele 7 masuri care au ingenuncheat ANAF:

1. S-a renunțat la proiectul cu Banca Mondiala de realizare a sistemului informatic integrat al administrarii veniturilor statului, după aproape patru ani de munca asidua și cheltuieli pe măsură. Astfel serviciile oferite contribuabililor cat și utilizarea bazele de date sunt și astăzi ramase mult in urma.

2. S-a renunțat la construirea noului centru de date și a sediului central precum și la terenul aferent primit cu titlu gratuit. Aici, o mana de intoxicatori cat și doi prosti (unul de la ANAF și alta din MFP) au avut un rol decisiv.

3. S-a renunțat la proiectul început cu experții FMI de reformare a administrarii marilor contribuabili. In schimb, auzim diletanti de nivelul lui Orlando cum lupta ei cu multinaționalele!

4. S-a renunțat la realizarea strategiei de utilizare/reabilitare a spatiilor din zona București-Ilfov, regiunea cea mai importanta ca sursa a veniturilor bugetului de stat. Condițiile de lucru cu contribuabilii sunt de nivelul unui colhoz din anii stahanovismului.

5. S-a renunțat la sistemul de control nedistructiv al mărfurilor la frontiera, scos din uz de peste doi ani de zile. Și acum îmi bubuie în urechi gugumania lui Orlando care promitea ca va securiza frontiera în anii 2018-2019 cu cca 1 md euro (?!), când el n-a fost în stare sa aloce măcar 5 milioane de euro pentru conectarea cu serverele ANAF a caselor de marcat cumpărate degeaba de contribuabili. Astfel, nivelul contrabandei și al evaziunii a luat-o razna.

6. Dotările, reparațiile capitale și curente, asigurarea mentenanței echipamentelor au fost în aceasta perioada aproape egale cu zero raportat la nevoile activității ANAF.

7. Promovarea în funcții de conducere a unor persoane dubioase, fără cunoștințe profesionale și aflate în zona de interese a unor evazionisti conectați politic la PSD”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

Fostul şef ANAF aminteşte că în aceasta perioada s-au perindat cinci presedinti la șefia ANAF. „Să-i reamintim, în ordine: Doros, Stan, Calugareanu, Misa și Triculescu. Cinci presedinti în nici trei ani de zile! Cred ca este un caz unic în istoria statelor civilizate! Și va asigur ca va urma foarte repede și un al șaselea…”, susţine Diaconu.

„Realizați ce debandada s-a instalat la nivelul statului roman? ICCJ, ANAF, DNA, PENITENCIARE, SISTEMUL ENERGETIC, BURSA DE VALORI, etc. se afla la limita dezastrului. E bine însă că i-am pus pe Dancila și pe Orlando în fruntea Europei! Ne răzbunam și noi, cum putem, pe alții!!!”, concluzionează Gelu Diaconu.

Articolul precedentFostul șef PepsiCo candidează pentru şefia Băncii Mondiale
Articolul următorA mai scăzut din apetitul românilor pentru mașinile la mâna a doua