Un colos financiar european? Deutsche Bank ia în calcul o fuziune cu Commerzbank

Paul Achleitner, președintele Deutsche Bank, a purtat discuții cu cei mai importanți acționari despre o potențială fuziune cu rivalul Commerzbank, conform agenției Bloomberg, citată de CNBC.

În plus, Achleitner a discutat, de asemenea, despre o eventuală fuziune și cu oficialii-cheie germani din zona de reglementare, în lunile recente. Cu toate acestea, se pare că cel puțin până în prezent nu au avut loc discuții formale la vârf între cele două entități financiare germane, o înțelegere nefiind considerată iminentă, conform surselor din piață.

Obstacolul major în calea unei potențiale tranzacții îl reprezintă cotația acțiunilor Deutsche Bank, care a scăzut în acest an cu aproape 40%. Investitorii și-au exprimat îngrijorarea că o fuziune cu Commerzbank ar putea implica o majorare a capitalului social precum și unele consemnări de pierderi (write-downs), cu consecințele de rigoare. În plus, orice sinergie generată prin consolidarea celor două entități prezente pe piața bancară germană ar putea fi întâmpinată cu o puternică opoziție din partea sindicatelor, tocmai din cauza reducerii masive a locurilor de muncă din sectorul respectiv.

Speculațiile în privința unei fuziuni s-au intensificat odată cu achiziționarea unor pachete importante, în ambele bănci, de către compania de private-equity Cerberus Capital. Concomitent, Achleitner s-a străduit să mențină încrederea investitorilor, pe fondul unui plan de restructurare care implică reducerea forței de muncă cu aproximativ 7.000 de persoane, în încercarea de a reveni la profitabilitate.

Deutsche Bank a refuzat să comenteze, în timp ce Commerzbank nu a răspuns cererii CNBC de a-și exprima un punct de vedere.

Articolul precedentPremieră pentru Amazon: pătrunde în Premier League
Articolul următorUE: Buget uriaș pentru cercetare. Rentabilitate 1000%

Comments are closed.